Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött sertésszelet recept

Töltött sertésszelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg sertéskaraj
    • sertéssült fűszersó
    • 1 evőkanál sertészsír
    • 18 karika kolbász
    • 12 szelet gomba
    • 3 szelet füstölt tarja

    Elkészítése:

    A sertéskarajt 6 vastag, két ujjnyi szeletre vágom, majd vágódeszkán elfektetve zsebet vágok mindegyikbe. Fűszersóval alaposan bedörgölöm a hús külsejét és a zsebeket is.

    Egy serpenyőben felforrósítom a sertészsírt, majd 10 percig sütöm az egyik, majd a másik oldalát a zsebes szeleteknek, nagyon lassú lángon.

    20 perc elteltével egy tepsibe fektetem őket, hagyom hűlni kicsit. Addig bekapcsolom a sütőt 160 °C-ra.

    A zsebeket elkezdem tölteni, 3 karika kolbász, fél szelet füstölt tarja, 2 szelet gomba.

    A serpenyőben maradt fűszeres zsírral meglocsolom, alufóliával lefedem és 1 óra hosszát sütöm az előmelegített sütőben.

    1 óra elteltével kiveszem a tepsit, leöntöm a zsiradékot a húsról egy hőálló tálba.

    A sütő hőfokát átállítom 200-ra, majd amikor elérte ezt a hőmérsékletet, akkor egy evőkanállal finoman meglocsolom a szafttal a hússzeleteket és visszateszem hőlégkeveréssel a sütőbe.

    Ennek a hirtelen magas hőnek a hatására fog képződni egy finom kéreg az oldalain, körülbelül 10-15 perc alatt.

    Párolt rizzsel, burgonyával és mártással tálalom.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá