Töltött sertésszelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg sertéskaraj
- sertéssült fűszersó
- 1 evőkanál sertészsír
- 18 karika kolbász
- 12 szelet gomba
- 3 szelet füstölt tarja
Elkészítése:
A sertéskarajt 6 vastag, két ujjnyi szeletre vágom, majd vágódeszkán elfektetve zsebet vágok mindegyikbe. Fűszersóval alaposan bedörgölöm a hús külsejét és a zsebeket is.
Egy serpenyőben felforrósítom a sertészsírt, majd 10 percig sütöm az egyik, majd a másik oldalát a zsebes szeleteknek, nagyon lassú lángon.
20 perc elteltével egy tepsibe fektetem őket, hagyom hűlni kicsit. Addig bekapcsolom a sütőt 160 °C-ra.
A zsebeket elkezdem tölteni, 3 karika kolbász, fél szelet füstölt tarja, 2 szelet gomba.
A serpenyőben maradt fűszeres zsírral meglocsolom, alufóliával lefedem és 1 óra hosszát sütöm az előmelegített sütőben.
1 óra elteltével kiveszem a tepsit, leöntöm a zsiradékot a húsról egy hőálló tálba.
A sütő hőfokát átállítom 200-ra, majd amikor elérte ezt a hőmérsékletet, akkor egy evőkanállal finoman meglocsolom a szafttal a hússzeleteket és visszateszem hőlégkeveréssel a sütőbe.
Ennek a hirtelen magas hőnek a hatására fog képződni egy finom kéreg az oldalain, körülbelül 10-15 perc alatt.
Párolt rizzsel, burgonyával és mártással tálalom.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »