Hozzávalók:
Elkészítése:
A sertéskarajt 6 vastag, két ujjnyi szeletre vágom, majd vágódeszkán elfektetve zsebet vágok mindegyikbe. Fűszersóval alaposan bedörgölöm a hús külsejét és a zsebeket is.
Egy serpenyőben felforrósítom a sertészsírt, majd 10 percig sütöm az egyik, majd a másik oldalát a zsebes szeleteknek, nagyon lassú lángon.
20 perc elteltével egy tepsibe fektetem őket, hagyom hűlni kicsit. Addig bekapcsolom a sütőt 160 °C-ra.
A zsebeket elkezdem tölteni, 3 karika kolbász, fél szelet füstölt tarja, 2 szelet gomba.
A serpenyőben maradt fűszeres zsírral meglocsolom, alufóliával lefedem és 1 óra hosszát sütöm az előmelegített sütőben.
1 óra elteltével kiveszem a tepsit, leöntöm a zsiradékot a húsról egy hőálló tálba.
A sütő hőfokát átállítom 200-ra, majd amikor elérte ezt a hőmérsékletet, akkor egy evőkanállal finoman meglocsolom a szafttal a hússzeleteket és visszateszem hőlégkeveréssel a sütőbe.
Ennek a hirtelen magas hőnek a hatására fog képződni egy finom kéreg az oldalain, körülbelül 10-15 perc alatt.
Párolt rizzsel, burgonyával és mártással tálalom.
Jó étvágyat!