Töltött sertésszelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéskaraj
  • sertéssült fűszersó
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 18 karika kolbász
  • 12 szelet gomba
  • 3 szelet füstölt tarja

Elkészítése:

A sertéskarajt 6 vastag, két ujjnyi szeletre vágom, majd vágódeszkán elfektetve zsebet vágok mindegyikbe. Fűszersóval alaposan bedörgölöm a hús külsejét és a zsebeket is.

Egy serpenyőben felforrósítom a sertészsírt, majd 10 percig sütöm az egyik, majd a másik oldalát a zsebes szeleteknek, nagyon lassú lángon.

20 perc elteltével egy tepsibe fektetem őket, hagyom hűlni kicsit. Addig bekapcsolom a sütőt 160 °C-ra.

A zsebeket elkezdem tölteni, 3 karika kolbász, fél szelet füstölt tarja, 2 szelet gomba.

A serpenyőben maradt fűszeres zsírral meglocsolom, alufóliával lefedem és 1 óra hosszát sütöm az előmelegített sütőben.

1 óra elteltével kiveszem a tepsit, leöntöm a zsiradékot a húsról egy hőálló tálba.

A sütő hőfokát átállítom 200-ra, majd amikor elérte ezt a hőmérsékletet, akkor egy evőkanállal finoman meglocsolom a szafttal a hússzeleteket és visszateszem hőlégkeveréssel a sütőbe.

Ennek a hirtelen magas hőnek a hatására fog képződni egy finom kéreg az oldalain, körülbelül 10-15 perc alatt.

Párolt rizzsel, burgonyával és mártással tálalom.

Jó étvágyat!