Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött káposzta cserépedényben recept

Töltött káposzta cserépedényben
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 1 kg savanyú káposzta
    • 60 dkg sertés lapocka
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • füstölt oldalas vagy szalonna
    • 10-15 dkg rizs
    • só, bors, pirospaprika

    Elkészítése:

    Ha túl savanyú a káposzta, akkor vízbe áztatjuk.

    Ledaráljuk a lapockát a hámozott hagymával és fokhagymával, majd ízesítjük sóval és borssal, majd belerakjuk a rizst és jól összedolgozzuk.

    Cserépedénybe rakunk egy sor káposztát, majd erre a masszából gombócokat formázunk és rárakjuk, rakunk rá a füstölt oldalasból és befedjük a maradék káposztával. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.

    Hideg sütőbe rakjuk és beállítjuk 150 °C-ra, lefedjük és így főzzük, míg a gombócokat megpuhulnak.

    Tejföllel és friss kenyérrel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá