Töltött káposzta cserépedényben recept

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 kg savanyú káposzta
- 60 dkg sertés lapocka
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- füstölt oldalas vagy szalonna
- 10-15 dkg rizs
- só, bors, pirospaprika
Elkészítése:
Ha túl savanyú a káposzta, akkor vízbe áztatjuk.
Ledaráljuk a lapockát a hámozott hagymával és fokhagymával, majd ízesítjük sóval és borssal, majd belerakjuk a rizst és jól összedolgozzuk.
Cserépedénybe rakunk egy sor káposztát, majd erre a masszából gombócokat formázunk és rárakjuk, rakunk rá a füstölt oldalasból és befedjük a maradék káposztával. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
Hideg sütőbe rakjuk és beállítjuk 150 °C-ra, lefedjük és így főzzük, míg a gombócokat megpuhulnak.
Tejföllel és friss kenyérrel kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »