Töltött káposzta cserépedényben recept

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 kg savanyú káposzta
- 60 dkg sertés lapocka
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- füstölt oldalas vagy szalonna
- 10-15 dkg rizs
- só, bors, pirospaprika
Elkészítése:
Ha túl savanyú a káposzta, akkor vízbe áztatjuk.
Ledaráljuk a lapockát a hámozott hagymával és fokhagymával, majd ízesítjük sóval és borssal, majd belerakjuk a rizst és jól összedolgozzuk.
Cserépedénybe rakunk egy sor káposztát, majd erre a masszából gombócokat formázunk és rárakjuk, rakunk rá a füstölt oldalasból és befedjük a maradék káposztával. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
Hideg sütőbe rakjuk és beállítjuk 150 °C-ra, lefedjük és így főzzük, míg a gombócokat megpuhulnak.
Tejföllel és friss kenyérrel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »