Töltött káposzta cserépedényben

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Töltött káposzta cserépedényben

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 60 dkg sertés lapocka
  • 1 tojás
  • füstölt oldalas vagy szalonna
  • 10-15 dkg rizs
  • só, bors, pirospaprika

Elkészítése:

Ha túl savanyú a káposzta, akkor vízbe áztatjuk.

Ledaráljuk a lapockát a hámozott hagymával és fokhagymával, majd ízesítjük sóval és borssal, majd belerakjuk a rizst és jól összedolgozzuk.

Cserépedénybe rakunk egy sor káposztát, majd erre a masszából gombócokat formázunk és rárakjuk, rakunk rá a füstölt oldalasból és befedjük a maradék káposztával. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.

Hideg sütőbe rakjuk és beállítjuk 150 °C-ra, lefedjük és így főzzük, míg a gombócokat megpuhulnak.

Tejföllel és friss kenyérrel kínáljuk.