Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött káposzta recept

Töltött káposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 800 g savanyított káposzta
    • 1 nagy laposabb fej káposzta
    • 2 fej vöröshagyma
    • 6 gerezd fokhagyma
    • őrölt fekete bors
    • pirospaprika
    • őrölt kömény
    • 0,5 kg darált hús (lapocka vagy dagadó)
    • 30 dkg füstölt kolbász
    • 25 dkg füstölt, főtt tarja darálva
    • 1 db bordaporc vagy 20 dkg kolozsvári szalonna
    • 35 dkg rizs megmosva
    • víz
    • zsír

    Elkészítése:

    A felmelegített zsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a húst, megfűszerezzük és fehéredésig pirítjuk, majd hozzákeverjük a ledarált tarját, a legvégén pedig a megmosott és lecseptetett rizst.

    A tölteléket kihűtjük, majd a káposzta levelekve töltjük.

    A fazekunk aljára egy sor savanyított káposzta kerül, kockázunk rá bordapörcöt vagy kolozsvári szalonnát. Rá jön egy sor káposztalevél és erre kerülnek a töltések.

    A töltés sorok közé vagdosunk karikára füstölt kolbászt és rétegezzük a maradék levelekből és savanyú káposztából. A tetejére levél kerül.

    Felengedjük teljesen vízzel, hogy ellepje. Miután felforrt még kb 1, 5 órát főzzük.

    Ha megpuhult benne kellően a rizs, akkor készült el.

    Kenyérrel és tejföllel tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá