Töltött káposzta recept

Hozzávalók:
- 800 g savanyított káposzta
- 1 nagy laposabb fej káposzta
- 2 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- pirospaprika
- őrölt kömény
- 0,5 kg darált hús (lapocka vagy dagadó)
- 30 dkg füstölt kolbász
- 25 dkg füstölt, főtt tarja darálva
- 1 db bordaporc vagy 20 dkg kolozsvári szalonna
- 35 dkg rizs megmosva
- víz
- zsír
Elkészítése:
A felmelegített zsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a húst, megfűszerezzük és fehéredésig pirítjuk, majd hozzákeverjük a ledarált tarját, a legvégén pedig a megmosott és lecseptetett rizst.
A tölteléket kihűtjük, majd a káposzta levelekve töltjük.
A fazekunk aljára egy sor savanyított káposzta kerül, kockázunk rá bordapörcöt vagy kolozsvári szalonnát. Rá jön egy sor káposztalevél és erre kerülnek a töltések.
A töltés sorok közé vagdosunk karikára füstölt kolbászt és rétegezzük a maradék levelekből és savanyú káposztából. A tetejére levél kerül.
Felengedjük teljesen vízzel, hogy ellepje. Miután felforrt még kb 1, 5 órát főzzük.
Ha megpuhult benne kellően a rizs, akkor készült el.
Kenyérrel és tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »