Töltött káposzta recept

Hozzávalók:
- 800 g savanyított káposzta
- 1 nagy laposabb fej káposzta
- 2 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- pirospaprika
- őrölt kömény
- 0,5 kg darált hús (lapocka vagy dagadó)
- 30 dkg füstölt kolbász
- 25 dkg füstölt, főtt tarja darálva
- 1 db bordaporc vagy 20 dkg kolozsvári szalonna
- 35 dkg rizs megmosva
- víz
- zsír
Elkészítése:
A felmelegített zsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a húst, megfűszerezzük és fehéredésig pirítjuk, majd hozzákeverjük a ledarált tarját, a legvégén pedig a megmosott és lecseptetett rizst.
A tölteléket kihűtjük, majd a káposzta levelekve töltjük.
A fazekunk aljára egy sor savanyított káposzta kerül, kockázunk rá bordapörcöt vagy kolozsvári szalonnát. Rá jön egy sor káposztalevél és erre kerülnek a töltések.
A töltés sorok közé vagdosunk karikára füstölt kolbászt és rétegezzük a maradék levelekből és savanyú káposztából. A tetejére levél kerül.
Felengedjük teljesen vízzel, hogy ellepje. Miután felforrt még kb 1, 5 órát főzzük.
Ha megpuhult benne kellően a rizs, akkor készült el.
Kenyérrel és tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »