Hozzávalók:
Elkészítése:
A felmelegített zsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a húst, megfűszerezzük és fehéredésig pirítjuk, majd hozzákeverjük a ledarált tarját, a legvégén pedig a megmosott és lecseptetett rizst.
A tölteléket kihűtjük, majd a káposzta levelekve töltjük.
A fazekunk aljára egy sor savanyított káposzta kerül, kockázunk rá bordapörcöt vagy kolozsvári szalonnát. Rá jön egy sor káposztalevél és erre kerülnek a töltések.
A töltés sorok közé vagdosunk karikára füstölt kolbászt és rétegezzük a maradék levelekből és savanyú káposztából. A tetejére levél kerül.
Felengedjük teljesen vízzel, hogy ellepje. Miután felforrt még kb 1, 5 órát főzzük.
Ha megpuhult benne kellően a rizs, akkor készült el.
Kenyérrel és tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat!