Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött fasírozott recept

Töltött fasírozott
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg darált hús
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma apróra vágva
    • 1 szikkadt zsemle tejben áztatva
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 gerezd aprított fokhagyma
    • ízlés szerint, só bors, fűszerpaprika

    Töltelék:

    • 3 szelet (prágai) sonka
    • 10 dkg gomba
    • 10 dkg reszelt sajt ízlés szerint

    Elkészítése:

    Keverjük össze a darált húst, a kinyomkodott zsemlét és az összes többi hozzávalót. Alaposan gyúrjuk össze és tegyük fél órára a hűtőbe.

    Közben készítsünk elő egy alufóliát, vékonyan kenjük le olajjal és két centiméter vastagon terítsük el rajta húst. A húsra fektetjük a sonka szeleteket, majd megszórjuk reszelt sajttal és gombával.

    Tekerjük fel fólia segítségével és szorosan csomagoljuk be. Tepsibe fektetjük és 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40 perc alatt készre sütjük.

    Kicsomagoljuk a fóliából, visszatoljuk a sütőbe és a pecsenyével locsolgatva szép pirosra sütjük.

    Tipp:

    Mindig készítek szárított gombát, ezért én azt tettem bele. Előtte vízben áztattam. Ha nyers gombával készül, akkor előtte érdemes pici zsiradékon átpirítani a gombát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá