Töltött fasírozott

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 szikkadt zsemle tejben áztatva
  • 2 tojás
  • 1 gerezd aprított fokhagyma
  • ízlés szerint, só bors, fűszerpaprika

Töltelék:

  • 3 szelet (prágai) sonka
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg reszelt sajt ízlés szerint

Elkészítése:

Keverjük össze a darált húst, a kinyomkodott zsemlét és az összes többi hozzávalót. Alaposan gyúrjuk össze és tegyük fél órára a hűtőbe.

Közben készítsünk elő egy alufóliát, vékonyan kenjük le olajjal és két centiméter vastagon terítsük el rajta húst. A húsra fektetjük a sonka szeleteket, majd megszórjuk reszelt sajttal és gombával.

Tekerjük fel fólia segítségével és szorosan csomagoljuk be. Tepsibe fektetjük és 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40 perc alatt készre sütjük.

Kicsomagoljuk a fóliából, visszatoljuk a sütőbe és a pecsenyével locsolgatva szép pirosra sütjük.

Tipp:

Mindig készítek szárított gombát, ezért én azt tettem bele. Előtte vízben áztattam. Ha nyers gombával készül, akkor előtte érdemes pici zsiradékon átpirítani a gombát.