Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Temesvári sertésragu nokedlivel recept

Temesvári sertésragu nokedlivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 3 db babérlevél
    • 50 dkg zöldbab
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 dl tejföl
    • 10 dkg mangalica szalonna
    • 1 evőkanál liszt
    • 3 db nagyobb fej vöröshagyma
    • bors
    • 80 dkg sertéscomb (eredetileg tarja)
    • 6 evőkanál házi lecsó (nagyon finom anyukám által eltett lecsót használtam)

    Elkészítése:

    A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy nagyobb lábasban lassan elkezdjük kisütni a zsírját. Amikor a szalonna már ropogósra sült, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és közepes lángon üvegesre pirítjuk. Ezen a ponton megszórjuk a pirospaprikával, hogy kiadja az ízét, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lehet. Ezután beleöntjük a lecsót, ami lehet házi vagy konzerv is, attól függően, mi áll rendelkezésünkre.

    A lecsós alaphoz hozzáadjuk az ujjnyi csíkokra vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön hagyjuk, hogy a hús szép lassan megpuhuljon a lecsós szaftban.

    Amikor a hús félpuha, hozzáadjuk a zöldbabot, amely lehet friss, fagyasztott vagy konzerv. A babhoz mehet a babérlevél és az apróra vágott fokhagyma. A zöldbabot addig főzzük, amíg meg nem puhul, de érdemes odafigyelni, hogy ne főzzük túl, hogy megtartsa frissességét és enyhe roppanósságát.

    Amikor a hús és a bab is megfőtt, a tejfölt egy kevés liszttel simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett beleöntjük az ételbe. Ezzel behabarjuk a ragut, és selymes, krémes állagot kapunk. Az egészet lassú tűzön még pár percig forraljuk, hogy az ízek teljesen összeérjenek, majd levesszük a tűzről.

    Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórhatjuk, és kínálhatjuk akár friss kenyérrel, nokedlivel, vagy akár rizzsel is. Ez az étel kiválóan alkalmas hétköznapi ebédekre vagy vacsorákra, mivel laktató, ízekben gazdag, és könnyen variálható a hozzávalóktól függően.

    Ez az egyszerű, de ízletes fogás tökéletes példája annak, hogyan lehet néhány alapvető hozzávalóból gazdag, laktató ételt készíteni. A lecsós alap, a puha hús és a zöldbab tökéletes harmóniában vannak, míg a tejfölös habarás kellemesen krémessé teszi a ragut.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá