Temesvári sertésragu nokedlivel recept

Hozzávalók:
- 3 db babérlevél
- 50 dkg zöldbab
- 1 evőkanál pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejföl
- 10 dkg mangalica szalonna
- 1 evőkanál liszt
- 3 db nagyobb fej vöröshagyma
- só
- bors
- 80 dkg sertéscomb (eredetileg tarja)
- 6 evőkanál házi lecsó (nagyon finom anyukám által eltett lecsót használtam)
Elkészítése:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy nagyobb lábasban lassan elkezdjük kisütni a zsírját. Amikor a szalonna már ropogósra sült, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és közepes lángon üvegesre pirítjuk. Ezen a ponton megszórjuk a pirospaprikával, hogy kiadja az ízét, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lehet. Ezután beleöntjük a lecsót, ami lehet házi vagy konzerv is, attól függően, mi áll rendelkezésünkre.
A lecsós alaphoz hozzáadjuk az ujjnyi csíkokra vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön hagyjuk, hogy a hús szép lassan megpuhuljon a lecsós szaftban.
Amikor a hús félpuha, hozzáadjuk a zöldbabot, amely lehet friss, fagyasztott vagy konzerv. A babhoz mehet a babérlevél és az apróra vágott fokhagyma. A zöldbabot addig főzzük, amíg meg nem puhul, de érdemes odafigyelni, hogy ne főzzük túl, hogy megtartsa frissességét és enyhe roppanósságát.
Amikor a hús és a bab is megfőtt, a tejfölt egy kevés liszttel simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett beleöntjük az ételbe. Ezzel behabarjuk a ragut, és selymes, krémes állagot kapunk. Az egészet lassú tűzön még pár percig forraljuk, hogy az ízek teljesen összeérjenek, majd levesszük a tűzről.
Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórhatjuk, és kínálhatjuk akár friss kenyérrel, nokedlivel, vagy akár rizzsel is. Ez az étel kiválóan alkalmas hétköznapi ebédekre vagy vacsorákra, mivel laktató, ízekben gazdag, és könnyen variálható a hozzávalóktól függően.
Ez az egyszerű, de ízletes fogás tökéletes példája annak, hogyan lehet néhány alapvető hozzávalóból gazdag, laktató ételt készíteni. A lecsós alap, a puha hús és a zöldbab tökéletes harmóniában vannak, míg a tejfölös habarás kellemesen krémessé teszi a ragut.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »