Temesvári sertésragu nokedlivel recept

Hozzávalók:
- 3 db babérlevél
- 50 dkg zöldbab
- 1 evőkanál pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejföl
- 10 dkg mangalica szalonna
- 1 evőkanál liszt
- 3 db nagyobb fej vöröshagyma
- só
- bors
- 80 dkg sertéscomb (eredetileg tarja)
- 6 evőkanál házi lecsó (nagyon finom anyukám által eltett lecsót használtam)
Elkészítése:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy nagyobb lábasban lassan elkezdjük kisütni a zsírját. Amikor a szalonna már ropogósra sült, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és közepes lángon üvegesre pirítjuk. Ezen a ponton megszórjuk a pirospaprikával, hogy kiadja az ízét, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lehet. Ezután beleöntjük a lecsót, ami lehet házi vagy konzerv is, attól függően, mi áll rendelkezésünkre.
A lecsós alaphoz hozzáadjuk az ujjnyi csíkokra vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön hagyjuk, hogy a hús szép lassan megpuhuljon a lecsós szaftban.
Amikor a hús félpuha, hozzáadjuk a zöldbabot, amely lehet friss, fagyasztott vagy konzerv. A babhoz mehet a babérlevél és az apróra vágott fokhagyma. A zöldbabot addig főzzük, amíg meg nem puhul, de érdemes odafigyelni, hogy ne főzzük túl, hogy megtartsa frissességét és enyhe roppanósságát.
Amikor a hús és a bab is megfőtt, a tejfölt egy kevés liszttel simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett beleöntjük az ételbe. Ezzel behabarjuk a ragut, és selymes, krémes állagot kapunk. Az egészet lassú tűzön még pár percig forraljuk, hogy az ízek teljesen összeérjenek, majd levesszük a tűzről.
Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórhatjuk, és kínálhatjuk akár friss kenyérrel, nokedlivel, vagy akár rizzsel is. Ez az étel kiválóan alkalmas hétköznapi ebédekre vagy vacsorákra, mivel laktató, ízekben gazdag, és könnyen variálható a hozzávalóktól függően.
Ez az egyszerű, de ízletes fogás tökéletes példája annak, hogyan lehet néhány alapvető hozzávalóból gazdag, laktató ételt készíteni. A lecsós alap, a puha hús és a zöldbab tökéletes harmóniában vannak, míg a tejfölös habarás kellemesen krémessé teszi a ragut.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »