Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepsis császár sült zöldségekkel recept

Tepsis császár sült zöldségekkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók

    A húshoz

    • 1,5 kg császárhús (inkább húsos szalonna)
    • 2 evőkanál étolaj
    • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
    • kevés csilipehely
    • 1 evőkanál só
    • kevés őrölt bors
    • kevés fokhagyma granulátum
    • kevés morzsolt kakukkfű

    A zöldségekhez

    • 1,5 kg burgonya
    • 5 db sárgarépa
    • 0,5 zellergumó
    • 3 db petrezselyemgyökér
    • 3 fej fokhagyma
    • néhány fej vöröshagyma ízlés szerint
    • őrölt bors

    Elkészítés

    A császárhúst szeletekre vágjuk, majd az étolajjal, a pirospaprikával, a csilipehellyel, a sóval, a borssal, a fokhagyma granulátummal és a kakukkfűvel alaposan összeforgatjuk. Lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A zöldségeket megtisztítjuk, majd ízlés szerinti darabokra vágjuk. A fokhagymafejeket félbevágjuk, a vöröshagymát nagyobb cikkekre vágjuk.

    Egy nagyobb tepsi alját vékonyan meglocsoljuk olajjal, majd egyenletesen elosztjuk rajta a zöldségeket. Közéjük tesszük a félbevágott fokhagymákat. Sózzuk, borsozzuk, majd a zöldségágy tetejére fektetjük a bepácolt császárszeleteket.

    A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak, és a hús is átsül. A végén a fólia eltávolítható, hogy a császár teteje kissé megpiruljon.

    Tipp

    A fokhagymát sütés után könnyen ki lehet nyomni a héjából, és a zöldségekhez keverni. A császár bőséges zsiradékot enged sütés közben, ezért további olajra nincs szükség. Friss kenyérrel vagy savanyúsággal tálalva isteni!

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek