Hozzávalók
A húshoz
A zöldségekhez
Elkészítés
A császárhúst szeletekre vágjuk, majd az étolajjal, a pirospaprikával, a csilipehellyel, a sóval, a borssal, a fokhagyma granulátummal és a kakukkfűvel alaposan összeforgatjuk. Lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
A zöldségeket megtisztítjuk, majd ízlés szerinti darabokra vágjuk. A fokhagymafejeket félbevágjuk, a vöröshagymát nagyobb cikkekre vágjuk.
Egy nagyobb tepsi alját vékonyan meglocsoljuk olajjal, majd egyenletesen elosztjuk rajta a zöldségeket. Közéjük tesszük a félbevágott fokhagymákat. Sózzuk, borsozzuk, majd a zöldségágy tetejére fektetjük a bepácolt császárszeleteket.
A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak, és a hús is átsül. A végén a fólia eltávolítható, hogy a császár teteje kissé megpiruljon.
A fokhagymát sütés után könnyen ki lehet nyomni a héjából, és a zöldségekhez keverni. A császár bőséges zsiradékot enged sütés közben, ezért további olajra nincs szükség. Friss kenyérrel vagy savanyúsággal tálalva isteni!