Tepsis császár sült zöldségekkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tepsis császár sült zöldségekkel

Hozzávalók

A húshoz

  • 1,5 kg császárhús (inkább húsos szalonna)
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • kevés csilipehely
  • 1 evőkanál só
  • kevés őrölt bors
  • kevés fokhagyma granulátum
  • kevés morzsolt kakukkfű

A zöldségekhez

  • 1,5 kg burgonya
  • 5 db sárgarépa
  • 0,5 zellergumó
  • 3 db petrezselyemgyökér
  • 3 fej fokhagyma
  • néhány fej vöröshagyma ízlés szerint
  • őrölt bors

Elkészítés

A császárhúst szeletekre vágjuk, majd az étolajjal, a pirospaprikával, a csilipehellyel, a sóval, a borssal, a fokhagyma granulátummal és a kakukkfűvel alaposan összeforgatjuk. Lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

A zöldségeket megtisztítjuk, majd ízlés szerinti darabokra vágjuk. A fokhagymafejeket félbevágjuk, a vöröshagymát nagyobb cikkekre vágjuk.

Egy nagyobb tepsi alját vékonyan meglocsoljuk olajjal, majd egyenletesen elosztjuk rajta a zöldségeket. Közéjük tesszük a félbevágott fokhagymákat. Sózzuk, borsozzuk, majd a zöldségágy tetejére fektetjük a bepácolt császárszeleteket.

A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak, és a hús is átsül. A végén a fólia eltávolítható, hogy a császár teteje kissé megpiruljon.

Tipp

A fokhagymát sütés után könnyen ki lehet nyomni a héjából, és a zöldségekhez keverni. A császár bőséges zsiradékot enged sütés közben, ezért további olajra nincs szükség. Friss kenyérrel vagy savanyúsággal tálalva isteni!