Tepsiben sült sajtos karaj recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertés rövidkaraj
- 3 csipet só
- 2 ek tejföl
- 4 ek mustár
- 2.5 ek napraforgó olaj
- bors ízlés szerint
- 25 dkg sajt (reszelt)
Elkészítése:
A húst felszeleteljük kb centi vastagra, kiklopfoljuk, majd besózzuk.
A tejfölt, mustárt, étolajat, borsot alaposan összekeverjük.
A husi mindkét oldalát bekenjük ezzel a keverékkel és úgy tesszük tepsibe, hogy ne fedjék egymást. Ráreszeljük a sajtot és betakarjuk alufóliával. Lehet fedeles tepsiben vagy jénai tálban is készíteni, a lényeg, hogy fedjük le!
Kb 180 °C-os (gázsütőnél 4-es fok) sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.
Bármilyen körettel könnyű és laktató ebéd bármikor.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »