Tepsiben sült sajtos karaj recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertés rövidkaraj
- 3 csipet só
- 2 ek tejföl
- 4 ek mustár
- 2.5 ek napraforgó olaj
- bors ízlés szerint
- 25 dkg sajt (reszelt)
Elkészítése:
A húst felszeleteljük kb centi vastagra, kiklopfoljuk, majd besózzuk.
A tejfölt, mustárt, étolajat, borsot alaposan összekeverjük.
A husi mindkét oldalát bekenjük ezzel a keverékkel és úgy tesszük tepsibe, hogy ne fedjék egymást. Ráreszeljük a sajtot és betakarjuk alufóliával. Lehet fedeles tepsiben vagy jénai tálban is készíteni, a lényeg, hogy fedjük le!
Kb 180 °C-os (gázsütőnél 4-es fok) sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.
Bármilyen körettel könnyű és laktató ebéd bármikor.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









