Szilvás oldalas hagymás tört burgonyával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1-2 db oldalas
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint szilvás ketchup
- szükség szerint mangalica zsír
- 25 dkg szilva
- ízlés szerint burgonya
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítése:
Az oldalast jól megmosom, megszárítom. Fűszerekkel jól bedörzsölöm, majd a szilvás ketchuppel jól megkenem.
A tepsit kizsírozom és az oldalast összetekerve elhelyezem benne. A közepébe a kimagozott szilvát rakom.
Kevés vizet öntök alá és forró sütőben, 180 fokon nagyjából 1 órán keresztül lefedve sütöm. Időnként meglocsolom a saját zsírjával.
Isteni finom, a szilvától édeskés ízű ropogós ebéd készült belőle. Hozzá ezúton hagymás tört krumpli készült, mert gyorsan elkészül és nagyon szeretjük.
Ehhez a burgonyát meghámozom, feldarabolom és sós vízben puhára főzöm.
Egy serpenyőben kevés zsírt olvasztok, ebben pirítom meg az aprított hagymát és öntöm rá a leszűrt, megfőtt burgonyát. Villával vagy burgonyatörővel összenyomom, megforgatom és már kész is van.
Tetejét aprított petrezselyemmel nem tudjuk elrontani.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »