Szilvás oldalas hagymás tört burgonyával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1-2 db oldalas
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint szilvás ketchup
- szükség szerint mangalica zsír
- 25 dkg szilva
- ízlés szerint burgonya
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítése:
Az oldalast jól megmosom, megszárítom. Fűszerekkel jól bedörzsölöm, majd a szilvás ketchuppel jól megkenem.
A tepsit kizsírozom és az oldalast összetekerve elhelyezem benne. A közepébe a kimagozott szilvát rakom.
Kevés vizet öntök alá és forró sütőben, 180 fokon nagyjából 1 órán keresztül lefedve sütöm. Időnként meglocsolom a saját zsírjával.
Isteni finom, a szilvától édeskés ízű ropogós ebéd készült belőle. Hozzá ezúton hagymás tört krumpli készült, mert gyorsan elkészül és nagyon szeretjük.
Ehhez a burgonyát meghámozom, feldarabolom és sós vízben puhára főzöm.
Egy serpenyőben kevés zsírt olvasztok, ebben pirítom meg az aprított hagymát és öntöm rá a leszűrt, megfőtt burgonyát. Villával vagy burgonyatörővel összenyomom, megforgatom és már kész is van.
Tetejét aprított petrezselyemmel nem tudjuk elrontani.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »