Hozzávalók:
Elkészítése:
Az oldalast jól megmosom, megszárítom. Fűszerekkel jól bedörzsölöm, majd a szilvás ketchuppel jól megkenem.
A tepsit kizsírozom és az oldalast összetekerve elhelyezem benne. A közepébe a kimagozott szilvát rakom.
Kevés vizet öntök alá és forró sütőben, 180 fokon nagyjából 1 órán keresztül lefedve sütöm. Időnként meglocsolom a saját zsírjával.
Isteni finom, a szilvától édeskés ízű ropogós ebéd készült belőle. Hozzá ezúton hagymás tört krumpli készült, mert gyorsan elkészül és nagyon szeretjük.
Ehhez a burgonyát meghámozom, feldarabolom és sós vízben puhára főzöm.
Egy serpenyőben kevés zsírt olvasztok, ebben pirítom meg az aprított hagymát és öntöm rá a leszűrt, megfőtt burgonyát. Villával vagy burgonyatörővel összenyomom, megforgatom és már kész is van.
Tetejét aprított petrezselyemmel nem tudjuk elrontani.