Szilvás oldalas hagymás tört burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1-2 db oldalas
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint szilvás ketchup
  • szükség szerint mangalica zsír
  • 25 dkg szilva
  • ízlés szerint burgonya
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítése:

Az oldalast jól megmosom, megszárítom. Fűszerekkel jól bedörzsölöm, majd a szilvás ketchuppel jól megkenem.

A tepsit kizsírozom és az oldalast összetekerve elhelyezem benne. A közepébe a kimagozott szilvát rakom.

Kevés vizet öntök alá és forró sütőben, 180 fokon nagyjából 1 órán keresztül lefedve sütöm. Időnként meglocsolom a saját zsírjával.

Isteni finom, a szilvától édeskés ízű ropogós ebéd készült belőle. Hozzá ezúton hagymás tört krumpli készült, mert gyorsan elkészül és nagyon szeretjük.

Ehhez a burgonyát meghámozom, feldarabolom és sós vízben puhára főzöm.

Egy serpenyőben kevés zsírt olvasztok, ebben pirítom meg az aprított hagymát és öntöm rá a leszűrt, megfőtt burgonyát. Villával vagy burgonyatörővel összenyomom, megforgatom és már kész is van.

Tetejét aprított petrezselyemmel nem tudjuk elrontani.