Szezámmagos göngyölt karaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4-5 nagyobb szelet karaj csont nélkül
- 0,5 szál póréhagyma
- 1 kör dobozos medvesajt (nálunk zöldfűszeres)
- 1 piros kaliforniai paprika
- 8 szelet szalámi
- só, őrölt bors ízlés szerint
A panírozáshoz:
- kb 20 dkg finomliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 30 dkg zsemlemorzsa
- 2 evőkanál szezámmag
A sütéshez:
- bő zsiradék
Elkészítése:
A sajtot kibontjuk és villával összetörjük, majd hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, paprikát és szalámit, majd az egészet alaposan összekeverjük.
A húsok fehér, inas részét pár helyen bevágjuk, majd vékonyra kiklpfoljuk. Ha nagyon szabálytalanok a szeletek, akkor késsel itt-ott kissé megigazítjuk.
A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd kb 1 evőkanálnyi tölteléket elkenünk rajta és feltekerjük.
A zsemlemorzsába belekeverjük a szezámmagot, majd a roládokat a szokásos módon panírozzuk: liszt, felvert tojás, szezámmagos zsemlemorzsa.
A zsiradékot egy nagyobb edényben felmelegítjük, majd a bepanírozott húsokat beletesszük. Közepes hőfokon szép pirosra sütjük minden oldalát.
Én panírozás előtt kb 30 percre betettem a roládokat a fagyasztóba. Így sokkal könnyebb volt panírozni. Még nem fagyott meg teljesen, de a hús megkeményedett és panírozás közben nem nyeklett-nyaklott és sütés közben sem kezdett kifolyni a töltelék.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »