Szezámmagos göngyölt karaj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4-5 nagyobb szelet karaj csont nélkül
- 0,5 szál póréhagyma
- 1 kör dobozos medvesajt (nálunk zöldfűszeres)
- 1 piros kaliforniai paprika
- 8 szelet szalámi
- só, őrölt bors ízlés szerint
A panírozáshoz:
- kb 20 dkg finomliszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 30 dkg zsemlemorzsa
- 2 evőkanál szezámmag
A sütéshez:
- bő zsiradék
Elkészítése:
A sajtot kibontjuk és villával összetörjük, majd hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, paprikát és szalámit, majd az egészet alaposan összekeverjük.
A húsok fehér, inas részét pár helyen bevágjuk, majd vékonyra kiklpfoljuk. Ha nagyon szabálytalanok a szeletek, akkor késsel itt-ott kissé megigazítjuk.
A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd kb 1 evőkanálnyi tölteléket elkenünk rajta és feltekerjük.
A zsemlemorzsába belekeverjük a szezámmagot, majd a roládokat a szokásos módon panírozzuk: liszt, felvert tojás, szezámmagos zsemlemorzsa.
A zsiradékot egy nagyobb edényben felmelegítjük, majd a bepanírozott húsokat beletesszük. Közepes hőfokon szép pirosra sütjük minden oldalát.
Én panírozás előtt kb 30 percre betettem a roládokat a fagyasztóba. Így sokkal könnyebb volt panírozni. Még nem fagyott meg teljesen, de a hús megkeményedett és panírozás közben nem nyeklett-nyaklott és sütés közben sem kezdett kifolyni a töltelék.