Szegedi gulyás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 2-3 ek sertészsír
- 70-80 dkg sertéslapocka vagy oldalas
- 0,5 liter főzőtejszín
- 1-2 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint pirospaprika
- ízlés szerint vegeta
- babérlevél
- őrölt köménymag
- 1 leveskocka
Elkészítése:
A zsírt egy olyan edénybe tesszük, amibe a felkockázott hús és a káposzta is belefér majd. Felforrósítjuk, majd megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a babérlevelet és a borsot és pár percig együtt pirítjuk.
Félrehúzzuk, rászórjuk a paprikát, megsózzuk, belemorzsoljuk a leveskockát és vegetát is szórhatunk rá. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott húst, az őrölt köményt és felöntjük vízzel úgy, hogy ellepje, majd elkezdjük párolni.
Mikor már a hús majdnem puha, hozzátesszük az átmosott savanyú káposztát és még annyi vizet, hogy ellepje. Az egészet puhára főzzük.
A tejszínben elkeverünk 1-2 evőkanál lisztet és behabarjuk vele az ételt. Elkeverjük, felfőzzük, megkóstoljuk és ha kell, akkor utánízesítjük.
Knédlivel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »