Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szegedi gulyás recept

Szegedi gulyás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg savanyú káposzta
    • 2-3 ek sertészsír
    • 70-80 dkg sertéslapocka vagy oldalas
    • 0,5 liter főzőtejszín
    • 1-2 fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • ízlés szerint pirospaprika
    • ízlés szerint vegeta
    • babérlevél
    • őrölt köménymag
    • 1 leveskocka

    Elkészítése:

    A zsírt egy olyan edénybe tesszük, amibe a felkockázott hús és a káposzta is belefér majd. Felforrósítjuk, majd megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a babérlevelet és a borsot és pár percig együtt pirítjuk.

    Félrehúzzuk, rászórjuk a paprikát, megsózzuk, belemorzsoljuk a leveskockát és vegetát is szórhatunk rá. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott húst, az őrölt köményt és felöntjük vízzel úgy, hogy ellepje, majd elkezdjük párolni.

    Mikor már a hús majdnem puha, hozzátesszük az átmosott savanyú káposztát és még annyi vizet, hogy ellepje. Az egészet puhára főzzük.

    A tejszínben elkeverünk 1-2 evőkanál lisztet és behabarjuk vele az ételt. Elkeverjük, felfőzzük, megkóstoljuk és ha kell, akkor utánízesítjük.

    Knédlivel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá