Szegedi gulyás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 2-3 ek sertészsír
  • 70-80 dkg sertéslapocka vagy oldalas
  • 0,5 liter főzőtejszín
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint pirospaprika
  • ízlés szerint vegeta
  • babérlevél
  • őrölt köménymag
  • 1 leveskocka

Elkészítése:

A zsírt egy olyan edénybe tesszük, amibe a felkockázott hús és a káposzta is belefér majd. Felforrósítjuk, majd megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a babérlevelet és a borsot és pár percig együtt pirítjuk.

Félrehúzzuk, rászórjuk a paprikát, megsózzuk, belemorzsoljuk a leveskockát és vegetát is szórhatunk rá. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott húst, az őrölt köményt és felöntjük vízzel úgy, hogy ellepje, majd elkezdjük párolni.

Mikor már a hús majdnem puha, hozzátesszük az átmosott savanyú káposztát és még annyi vizet, hogy ellepje. Az egészet puhára főzzük.

A tejszínben elkeverünk 1-2 evőkanál lisztet és behabarjuk vele az ételt. Elkeverjük, felfőzzük, megkóstoljuk és ha kell, akkor utánízesítjük.

Knédlivel tálaljuk.