Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szabolcsi töltött káposzta recept

Szabolcsi töltött káposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 marék rizs
    • bors
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • 7 dl házi paradicsomlé (ha nincs akkor bolti is megfelel)
    • 1 laposabb kis fej édes káposzta
    • 0,5 l víz
    • 1 evőkanál cukor

    Elkészítése:

    A káposztát leforrázzuk, majd kivágjuk a vastag ereket és óvatosan, hogy ki ne szakadjanak, leveleire bontjuk.

    A darát húshoz hozzáadjuk rizst, a felaprított vöröshagymát, fokhagymát, sót, borsot, pirospaprikát, tojást.

    Alaposan összegyúrjuk, majd megtöltjük vele a káposztaleveleket. (A tenyerünkbe tesszük a káposzta levelet, veszünk egy evőkanálnyit a bekevert húsból, a közepébe tesszük, ráhajtjuk az egyik oldalon és a levelet nem túl szorosra feltekerjük, a másik végét benyomjuk.)

    A maradék káposztát felszeleteljük, a lábas aljára tesszük és erre rakjuk a töltelékeket (én nem tettem alá, mert az eredeti recept szerint nincs alatta, de ez ízlés dolga, sokan úgy szeretik). Felöntjük fél liter vízzel és paradicsomlé felével, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt lassú tűzön 1,5-2 órán át főzzük.

    Háromnegyed fövésben rászórjuk a cukrot, felöntjük a maradék paradicsomlével és készre főzzük.

    Ha megfőtt állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá