Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült hús fokhagymás zöldbabbal recept

Sült hús fokhagymás zöldbabbal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6-8 szelet hús (tarja, karaj.. stb, ki mit szeret)
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • őrölt bors
    • őrölt kömény
    • chili
    • 50 dkg zöldbab (fagyasztott is lehet)
    • 4-5 nagy gerezd fokhagyma
    • 2 ek olaj
    • 2 dl víz

    Elkészítése:

    A hússzeleteket ízlés szerint sózzuk, majd hagyjuk egy fél órát állni. Ezután papírtörlővel itassuk fel a nedvességet, majd a felforrósított olajban, mindkét oldalát hirtelen süssük meg.

    Ezután szedjük ki a zsiradékból, majd ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal, őrölt köménnyel és chilivel.

    A visszamaradt zsiradékot öntsük át egy tepsibe, majd tegyük bele a zöldbabot, szórjuk meg sóval, adjuk hozzá az apróra összevágott fokhagymát, majd fogassuk alaposan össze. Ezután öntsük rá a vizet.

    Ezután helyezzük a bab tetejére az elősütött, befűszerezett hússzeleteket, majd tegyük rá a vékonyra felszeletelt vöröshagymát. Végül fóliával fedjük le a tepsit.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd kb egy óra alatt pároljuk puhára a húst és a zöldbabot. Ezután vegyük le a fóliát, majd pár perc alatt süssük szép pirosra a húst.

    Tálaláskor helyezzük tányérra a hússzeletet, majd kanalazzuk mellé a zöldbabot és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá