Sült hús fokhagymás zöldbabbal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6-8 szelet hús (tarja, karaj.. stb, ki mit szeret)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • chili
  • 50 dkg zöldbab (fagyasztott is lehet)
  • 4-5 nagy gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 2 dl víz

Elkészítése:

A hússzeleteket ízlés szerint sózzuk, majd hagyjuk egy fél órát állni. Ezután papírtörlővel itassuk fel a nedvességet, majd a felforrósított olajban, mindkét oldalát hirtelen süssük meg.

Ezután szedjük ki a zsiradékból, majd ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal, őrölt köménnyel és chilivel.

A visszamaradt zsiradékot öntsük át egy tepsibe, majd tegyük bele a zöldbabot, szórjuk meg sóval, adjuk hozzá az apróra összevágott fokhagymát, majd fogassuk alaposan össze. Ezután öntsük rá a vizet.

Ezután helyezzük a bab tetejére az elősütött, befűszerezett hússzeleteket, majd tegyük rá a vékonyra felszeletelt vöröshagymát. Végül fóliával fedjük le a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd kb egy óra alatt pároljuk puhára a húst és a zöldbabot. Ezután vegyük le a fóliát, majd pár perc alatt süssük szép pirosra a húst.

Tálaláskor helyezzük tányérra a hússzeletet, majd kanalazzuk mellé a zöldbabot és úgy kínáljuk.