Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Stefánia vagdalt recept

Stefánia vagdalt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg darált sertéshús (vagy 50 % sertés és 50 % marha)
    • 1 zsemle
    • 6 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk piros paprika
    • só ízlés szerint
    • őrölt feketebors ízlés szerint
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 közepes fej vöröshagyma

    Elkészítése:

    A tojásokat megfőzöm, kihűtöm, majd megpucolom.

    A darált húst a megáztatottm, majd kifacsart zsemlével, 1 nyers tojással, apróra vágott hagymákkal és a fűszerekkel jól összedolgozom.

    Egy tepsit zsírral kikenek. A masszából két rudat formázok a tepsire. Tenyérnyi szélességben teszek a masszából, ráfektetem a főtt tojásokat és a maradék húsmasszával befedem.

    A tetejét 1 tojás fehérjével lekenem, majd 200 fokra melegített sütőben szép pirosra megsütöm. Sütés közben a saját zsírjával megöntözöm.

    Tálalhatjuk burgonyával, rizzsel, ki mit szeret.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá