Stefánia vagdalt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Stefánia vagdalt

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéshús (vagy 50 % sertés és 50 % marha)
  • 1 zsemle
  • 6 főtt tojás
  • 2 nyers tojás
  • 1 tk piros paprika
  • só ízlés szerint
  • őrölt feketebors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma

Elkészítése:

A tojásokat megfőzöm, kihűtöm, majd megpucolom.

A darált húst a megáztatottm, majd kifacsart zsemlével, 1 nyers tojással, apróra vágott hagymákkal és a fűszerekkel jól összedolgozom.

Egy tepsit zsírral kikenek. A masszából két rudat formázok a tepsire. Tenyérnyi szélességben teszek a masszából, ráfektetem a főtt tojásokat és a maradék húsmasszával befedem.

A tetejét 1 tojás fehérjével lekenem, majd 200 fokra melegített sütőben szép pirosra megsütöm. Sütés közben a saját zsírjával megöntözöm.

Tálalhatjuk burgonyával, rizzsel, ki mit szeret.

Jó étvágyat kívánok hozzá!