Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkába tekert, töltött szűzpecsenye recept

Sonkába tekert, töltött szűzpecsenye
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg szűzpecsenye
    • 2 zsemle
    • 1 ek vágott petrezselyemzöld
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 kisebb fej vöröshagyma reszelve
    • 1 gerezd fokhagyma reszelve
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk házi paprikakrém
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 3 db csirkemáj apróra vágva
    • 15 dkg szeletelt fekete erdő sonka

    Elkészítése:

    A szűzpecsenyét hosszában a közepén jól átfúrjuk egy késsel. Nekem van egy kis, gyerek nyújtófám, amit keresztül dugtam rajta, hogy jól kitáguljon a belseje és meg tudjam tölteni.

    A tölteléket elkészítjük. A zsemléket tejben áztatjuk, majd kifacsarjuk. Összekeverjük petrezselyemzöldjével, sózzuk, borssal, reszelt vörös hagymával, paprikakrémmel, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, reszelt sajtot, a májat és mindezt jól összekeverjük.

    A szűzpecsenyét kívül-belül enyhén sózzuk, borssal megszórjuk. Mindkét végéről a tölteléket beletöltjük.

    Egy alufóliát étolajjal lekenünk. A sonka szeleteket ráhelyezzük úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást, kb fél centire, majd betekerjük a töltött pecsenyét és a fóliát ráhajtjuk.

    Egy tepsit étolajjal kikenünk, 2 dl vizet öntünk bele és a fóliába csomagolt pecsenyét is beletesszük. Fóliával a tepsit letakarjuk és 200 fokon 1 órán át sütjük.

    Sütés vége felé a fóliát a tepsiről és húsról is levesszük, pecsenyelével megöntözzük és készre sütjük.

    Bármilyen körettel tálalhatjuk. Kihűlt állapotban ferdén szeleteljük.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá