Sonkába tekert, töltött szűzpecsenye

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 60 dkg szűzpecsenye
  • 2 zsemle
  • 1 ek vágott petrezselyemzöld
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 kisebb fej vöröshagyma reszelve
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • 2 tojás
  • 1 tk házi paprikakrém
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 3 db csirkemáj apróra vágva
  • 15 dkg szeletelt fekete erdő sonka

Elkészítése:

A szűzpecsenyét hosszában a közepén jól átfúrjuk egy késsel. Nekem van egy kis, gyerek nyújtófám, amit keresztül dugtam rajta, hogy jól kitáguljon a belseje és meg tudjam tölteni.

A tölteléket elkészítjük. A zsemléket tejben áztatjuk, majd kifacsarjuk. Összekeverjük petrezselyemzöldjével, sózzuk, borssal, reszelt vörös hagymával, paprikakrémmel, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, reszelt sajtot, a májat és mindezt jól összekeverjük.

A szűzpecsenyét kívül-belül enyhén sózzuk, borssal megszórjuk. Mindkét végéről a tölteléket beletöltjük.

Egy alufóliát étolajjal lekenünk. A sonka szeleteket ráhelyezzük úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást, kb fél centire, majd betekerjük a töltött pecsenyét és a fóliát ráhajtjuk.

Egy tepsit étolajjal kikenünk, 2 dl vizet öntünk bele és a fóliába csomagolt pecsenyét is beletesszük. Fóliával a tepsit letakarjuk és 200 fokon 1 órán át sütjük.

Sütés vége felé a fóliát a tepsiről és húsról is levesszük, pecsenyelével megöntözzük és készre sütjük.

Bármilyen körettel tálalhatjuk. Kihűlt állapotban ferdén szeleteljük.

Jó étvágyat hozzá!