Sertéssült krémes burgonyapürével, lyoni hagymával recept

Hozzávalók:
A húshoz:
- 50 dkg sertéstarja
- 1 tk római kömény
- 2 ek sertészsír
- só
- bors
A burgonyapüréhez:
- 80 dkg burgonya
- 4 ek vaj
- 2 dl forró tej (a krumplitól függően)
A lyoni hagymához:
- 4 közepes fej vöröshagyma
- 4 ek liszt
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A húst ujjnyi szeletekre vágjuk és a szeletek mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk, valamint megszórjuk római köménnyel.
Zsírozott tepsiben, kevés vizet aláöntve pirosra sütjük.
Közben a megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, majd áttörjük. Hozzáadjuk a vajat és a forró tejet, majd habverővel simára és habosra keverjük.
A hagymákat felkarikázzuk, megszórjuk a liszttel és összeforgatjuk, hogy mindenhol befedje. Ezután bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Az elkészült húst a burgonyapürével és a hagymával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »