Sertésragu bakonyi módra recept

Hozzávalók:
- 80 dkg sertéscomb
- 50 dkg gomba (javasolt a vargánya, vagy egyéb más erdei gomba, ízlés szerint)
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 5 evőkanál zsiradék
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 mokkáskanál mustár
- ízlés szerint só, bors
- 1 teáskanál liszt
- 1 csokor petrezselyem aprítva
- 3 dl víz vagy alaplé
- 1,5 dl tejföl
Elkészítése:
Szeleteljük a húst és a gombát vékony csíkokra, a vöröshagymát és a szalonnát kockákra.
Egy nagyobb edényben zsírjára fonnyasztjuk a szalonnát, majd hozzá adjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ezután tegyük bele a húst és pároljuk addig, amíg kifehéredik. Húzzuk félre, majd adjuk hozzá a fűszerpaprikát, a szeletelt paradicsomot, paprikát, tört fokhagymát, fűszereket, sózzuk, szórjuk meg borssal és keverjük össze alaposan.
A tűzre visszatéve öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és főzzük fedővel letakarva 20 percen keresztül. Ezután adjuk hozzá a gombát és főzzük puhára.
Közben a tejfölt keverjük simára a liszttel, öntsük a húshoz, tegyük bele az aprított petrezselymet és forraljuk pár percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »