Sertésragu bakonyi módra recept

Hozzávalók:
- 80 dkg sertéscomb
- 50 dkg gomba (javasolt a vargánya, vagy egyéb más erdei gomba, ízlés szerint)
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 5 evőkanál zsiradék
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 mokkáskanál mustár
- ízlés szerint só, bors
- 1 teáskanál liszt
- 1 csokor petrezselyem aprítva
- 3 dl víz vagy alaplé
- 1,5 dl tejföl
Elkészítése:
Szeleteljük a húst és a gombát vékony csíkokra, a vöröshagymát és a szalonnát kockákra.
Egy nagyobb edényben zsírjára fonnyasztjuk a szalonnát, majd hozzá adjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ezután tegyük bele a húst és pároljuk addig, amíg kifehéredik. Húzzuk félre, majd adjuk hozzá a fűszerpaprikát, a szeletelt paradicsomot, paprikát, tört fokhagymát, fűszereket, sózzuk, szórjuk meg borssal és keverjük össze alaposan.
A tűzre visszatéve öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és főzzük fedővel letakarva 20 percen keresztül. Ezután adjuk hozzá a gombát és főzzük puhára.
Közben a tejfölt keverjük simára a liszttel, öntsük a húshoz, tegyük bele az aprított petrezselymet és forraljuk pár percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »