Sertéskaraj juhtúrós bundában recept

Hozzávalók:
Húshoz:
- 50 dkg sertéskaraj
- 15 dkg juhtúró
- 15 dkg finomliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors
- 1 dl tej
- olaj a sütéshez
Mártáshoz:
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 marék friss oregánó
- só
Elkészítése:
A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.
A túróhoz hozzáöntjük a tejet, belekeverjük a tojásokat és 10 dkg lisztet, majd csomómentesre keverjük a masszát. Ízlés szerint megsózzuk.
A hússzeleteket beleforgatjuk a maradék lisztbe, majd a túrós masszába mártjuk. Forró olajban kisütjük.
A kisült szeleteket papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon.
A mártáshoz a fokhagymát megpucoljuk és összezúzzuk, az oregánót apróra vágjuk, majd az összes hozzávalót jól összekeverjük. Hűtőbe rakjuk, hogy az ízek kicsit összeérjenek.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »