Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertéskaraj juhtúrós bundában recept

Sertéskaraj juhtúrós bundában
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Húshoz:

    • 50 dkg sertéskaraj
    • 15 dkg juhtúró
    • 15 dkg finomliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, bors
    • 1 dl tej
    • olaj a sütéshez

    Mártáshoz:

    • 2 dl tejföl
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 marék friss oregánó

    Elkészítése:

    A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.

    A túróhoz hozzáöntjük a tejet, belekeverjük a tojásokat és 10 dkg lisztet, majd csomómentesre keverjük a masszát. Ízlés szerint megsózzuk.

    A hússzeleteket beleforgatjuk a maradék lisztbe, majd a túrós masszába mártjuk. Forró olajban kisütjük.

    A kisült szeleteket papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon.

    A mártáshoz a fokhagymát megpucoljuk és összezúzzuk, az oregánót apróra vágjuk, majd az összes hozzávalót jól összekeverjük. Hűtőbe rakjuk, hogy az ízek kicsit összeérjenek.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá