Sertéskaraj juhtúrós bundában

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sertéskaraj juhtúrós bundában

Hozzávalók:
Húshoz:

  • 50 dkg sertéskaraj
  • 15 dkg juhtúró
  • 15 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • só, bors
  • 1 dl tej
  • olaj a sütéshez

Mártáshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék friss oregánó

Elkészítése:

A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.

A túróhoz hozzáöntjük a tejet, belekeverjük a tojásokat és 10 dkg lisztet, majd csomómentesre keverjük a masszát. Ízlés szerint megsózzuk.

A hússzeleteket beleforgatjuk a maradék lisztbe, majd a túrós masszába mártjuk. Forró olajban kisütjük.

A kisült szeleteket papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon.

A mártáshoz a fokhagymát megpucoljuk és összezúzzuk, az oregánót apróra vágjuk, majd az összes hozzávalót jól összekeverjük. Hűtőbe rakjuk, hogy az ízek kicsit összeérjenek.