Sertésszelet hentesné módra recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús
- 20 dkg szalonna
- fél dl olaj
- 20 dkg sonka
- 4 nagyobb savanyított uborka
- 1 dl száraz fehérbor
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint bors, ételízesítő, magyaros fűszerkeverék
- pár darab nagyobb burgonya
- egy nagy csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
Egy serpenyőben a felaprított szalonnát az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sonkát. Beletesszük a szeletekre vágott húst, összepirítjuk, majd hozzáadjuk az apró darabokra vágott uborkát.
Aláöntünk kb 1,5 dl vizet, ízesítjük a sóval, borssal, magyaros fűszerkeverékkel. A vizet nem hagyjuk elfőni, mindig kevéssel pótoljuk, míg meg nem fő az étel.
A meghámozott burgonyából karalábé vájóval gömböket formázunk, majd sós vízben megfőzzük.
Az aprított petrezselymet kevés vajon megpirítjuk, majd összekeverjük a főtt, leszűrt burgonyával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »