Sertésszelet hentesné módra recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús
- 20 dkg szalonna
- fél dl olaj
- 20 dkg sonka
- 4 nagyobb savanyított uborka
- 1 dl száraz fehérbor
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint bors, ételízesítő, magyaros fűszerkeverék
- pár darab nagyobb burgonya
- egy nagy csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
Egy serpenyőben a felaprított szalonnát az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sonkát. Beletesszük a szeletekre vágott húst, összepirítjuk, majd hozzáadjuk az apró darabokra vágott uborkát.
Aláöntünk kb 1,5 dl vizet, ízesítjük a sóval, borssal, magyaros fűszerkeverékkel. A vizet nem hagyjuk elfőni, mindig kevéssel pótoljuk, míg meg nem fő az étel.
A meghámozott burgonyából karalábé vájóval gömböket formázunk, majd sós vízben megfőzzük.
Az aprított petrezselymet kevés vajon megpirítjuk, majd összekeverjük a főtt, leszűrt burgonyával.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »