Sertésszelet hentesné módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús
  • 20 dkg szalonna
  • fél dl olaj
  • 20 dkg sonka
  • 4 nagyobb savanyított uborka
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint bors, ételízesítő, magyaros fűszerkeverék
  • pár darab nagyobb burgonya
  • egy nagy csokor petrezselyemzöld

Elkészítése:

Egy serpenyőben a felaprított szalonnát az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sonkát. Beletesszük a szeletekre vágott húst, összepirítjuk, majd hozzáadjuk az apró darabokra vágott uborkát.

Aláöntünk kb 1,5 dl vizet, ízesítjük a sóval, borssal, magyaros fűszerkeverékkel. A vizet nem hagyjuk elfőni, mindig kevéssel pótoljuk, míg meg nem fő az étel.

A meghámozott burgonyából karalábé vájóval gömböket formázunk, majd sós vízben megfőzzük.

Az aprított petrezselymet kevés vajon megpirítjuk, majd összekeverjük a főtt, leszűrt burgonyával.