Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karajszeletek paprikás-tejfölös szósszal, habos krumplipürével recept

Karajszeletek paprikás-tejfölös szósszal, habos krumplipürével
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg karaj (szeletelve, enyhén klopfolva)
    • 1 fej vöröshagyma apróra kockázva
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 közepes kápia paprika (szeletelve)
    • 1 dl tejföl

    A krumplipüréhez:

    • 1 kg krumpli pucolva, kockázva
    • 20-25 dkg vaj vagy krémmargarin
    • tej
    • szerecsendió

    Elkészítése:

    A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a feldarabolt paprikát. Sózzuk, öntsünk rá egy pohár vizet, és keverjük el benne az erőleves kockát, ha használunk. Hozzáadjuk a tejfölt, ízlés szerint borsozzuk, és pirospaprikával színesítjük. Botmixerrel simára keverjük a mártást.

    A sertéskaraj szeleteket enyhén borsozzuk és sertéssült fűszersóval ízesítjük, majd kevés olajon mindkét oldalukat kérgesre sütjük. Az elősütött szeleteket a serpenyőben hagyjuk, ráöntjük a mártást, és az egészet összeforraljuk. Ha a mártás túl sós lenne, adhatunk hozzá 2 dl habtejszínt, majd újraforraljuk.

    Krumplipüré

    A megtisztított, felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk a vajat és annyi tejet, hogy lágy, habos állagot kapjunk. Ízlés szerint sózzuk és reszelhetünk bele szerecsendiót is.

    Tálalás:

    A puha sertésszeleteket bőségesen meglocsoljuk a paprikás-tejfölös mártással, és habos burgonyapürével kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá