Karajszeletek paprikás-tejfölös szósszal, habos krumplipürével

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/2 kg karaj (szeletelve, enyhén klopfolva)
  • 1 fej vöröshagyma apróra kockázva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes kápia paprika (szeletelve)
  • 1 dl tejföl

A krumplipüréhez:

  • 1 kg krumpli pucolva, kockázva
  • 20-25 dkg vaj vagy krémmargarin
  • tej
  • szerecsendió

Elkészítése:

A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a feldarabolt paprikát. Sózzuk, öntsünk rá egy pohár vizet, és keverjük el benne az erőleves kockát, ha használunk. Hozzáadjuk a tejfölt, ízlés szerint borsozzuk, és pirospaprikával színesítjük. Botmixerrel simára keverjük a mártást.

A sertéskaraj szeleteket enyhén borsozzuk és sertéssült fűszersóval ízesítjük, majd kevés olajon mindkét oldalukat kérgesre sütjük. Az elősütött szeleteket a serpenyőben hagyjuk, ráöntjük a mártást, és az egészet összeforraljuk. Ha a mártás túl sós lenne, adhatunk hozzá 2 dl habtejszínt, majd újraforraljuk.

Krumplipüré

A megtisztított, felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk a vajat és annyi tejet, hogy lágy, habos állagot kapjunk. Ízlés szerint sózzuk és reszelhetünk bele szerecsendiót is.

Tálalás:

A puha sertésszeleteket bőségesen meglocsoljuk a paprikás-tejfölös mártással, és habos burgonyapürével kínáljuk.