Hozzávalók:
A krumplipüréhez:
Elkészítése:
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a feldarabolt paprikát. Sózzuk, öntsünk rá egy pohár vizet, és keverjük el benne az erőleves kockát, ha használunk. Hozzáadjuk a tejfölt, ízlés szerint borsozzuk, és pirospaprikával színesítjük. Botmixerrel simára keverjük a mártást.
A sertéskaraj szeleteket enyhén borsozzuk és sertéssült fűszersóval ízesítjük, majd kevés olajon mindkét oldalukat kérgesre sütjük. Az elősütött szeleteket a serpenyőben hagyjuk, ráöntjük a mártást, és az egészet összeforraljuk. Ha a mártás túl sós lenne, adhatunk hozzá 2 dl habtejszínt, majd újraforraljuk.
A megtisztított, felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk a vajat és annyi tejet, hogy lágy, habos állagot kapjunk. Ízlés szerint sózzuk és reszelhetünk bele szerecsendiót is.
A puha sertésszeleteket bőségesen meglocsoljuk a paprikás-tejfölös mártással, és habos burgonyapürével kínáljuk.