Sertés stroganoff recept

Hozzávalók:
- 5 dl húsleves alaplé vagy víz
- 2-3 savanyú uborka
- 1 ek mustár
- 600-800 g sertéskaraj
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 kk kristálycukor
- 4 ek paradicsompüré
- 1 dl 33 %-os tejszín
- 1,5 kk kurkuma
- 1 kk őrölt kömény
- 3 ek vaj
- őrölt bors, só ízlés szerint
Elkészítése:
A karajt csíkokra vágjuk.
A felkockazott hagymát felhevített vajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst és együtt főzzük, pároljuk pár percig, amíg a hús nem kap szép színt. Befűszerezzük, majd fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús egy kis levet nem ereszt.
Felöntjük az alaplével vagy vízzel és félkészre főzzük.
Ezután hozzáadjuk a felszeletelt uborkát, mustárt, paradicsomot, egy kis cukorral ízesítjük, majd felöntjük a tejszínnel és készre főzzük.
Rizzsel vagy sültkrumplival tálaljuk.
Tipp:
A húst én egy nappal vagy legalább pár órával előtte bepácolom. A csíkokra vágott húst összekeverem 2 kanál olajjal és a fűszerekkel, így még ízletesebb lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »