Sertés stroganoff recept

Hozzávalók:
- 5 dl húsleves alaplé vagy víz
- 2-3 savanyú uborka
- 1 ek mustár
- 600-800 g sertéskaraj
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 kk kristálycukor
- 4 ek paradicsompüré
- 1 dl 33 %-os tejszín
- 1,5 kk kurkuma
- 1 kk őrölt kömény
- 3 ek vaj
- őrölt bors, só ízlés szerint
Elkészítése:
A karajt csíkokra vágjuk.
A felkockazott hagymát felhevített vajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst és együtt főzzük, pároljuk pár percig, amíg a hús nem kap szép színt. Befűszerezzük, majd fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús egy kis levet nem ereszt.
Felöntjük az alaplével vagy vízzel és félkészre főzzük.
Ezután hozzáadjuk a felszeletelt uborkát, mustárt, paradicsomot, egy kis cukorral ízesítjük, majd felöntjük a tejszínnel és készre főzzük.
Rizzsel vagy sültkrumplival tálaljuk.
Tipp:
A húst én egy nappal vagy legalább pár órával előtte bepácolom. A csíkokra vágott húst összekeverem 2 kanál olajjal és a fűszerekkel, így még ízletesebb lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »