Sertés kocsonya recept

Hozzávalók:
- 1 db csont nélküli csülök
- 2 db farok
- 4 db köröm
- 1 db fül
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 fej fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- só
- szemes bors
- 2 db babérlevél
Elkészítése:
A megmosott kocsonyahúst hideg vízbe feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk, majd hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket is.
Sózzuk, hozzáadjuk a szemes borsot, és a babérlevelet is. 3-4 óra alatt takaréklángon puhára főzzük. Leszűrjük, kicsontozzuk.
Egy jénai tálat fóliával kibélelünk az aljára répa karikákat rendezünk, majd húst, végül levet merünk rá. Hűvös helyen megdermesztjük.
Tálra borítjuk, pirospaprikával megszórjuk, és friss kenyérrel fogyasztjuk.
Tipp:
Nálam a kocsonya szezon Karácsonykor indul és Húsvétkor zárul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »