Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertés kocsonya recept

Sertés kocsonya
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db csont nélküli csülök
    • 2 db farok
    • 4 db köröm
    • 1 db fül
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 fej fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • szemes bors
    • 2 db babérlevél

    Elkészítése:

    A megmosott kocsonyahúst hideg vízbe feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk, majd hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket is.

    Sózzuk, hozzáadjuk a szemes borsot, és a babérlevelet is. 3-4 óra alatt takaréklángon puhára főzzük. Leszűrjük, kicsontozzuk.

    Egy jénai tálat fóliával kibélelünk az aljára répa karikákat rendezünk, majd húst, végül levet merünk rá. Hűvös helyen megdermesztjük.

    Tálra borítjuk, pirospaprikával megszórjuk, és friss kenyérrel fogyasztjuk.

    Tipp:

    Nálam a kocsonya szezon Karácsonykor indul és Húsvétkor zárul.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá