Sertés kocsonya recept

Hozzávalók:
- 1 db csont nélküli csülök
- 2 db farok
- 4 db köröm
- 1 db fül
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 fej fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- só
- szemes bors
- 2 db babérlevél
Elkészítése:
A megmosott kocsonyahúst hideg vízbe feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk, majd hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket is.
Sózzuk, hozzáadjuk a szemes borsot, és a babérlevelet is. 3-4 óra alatt takaréklángon puhára főzzük. Leszűrjük, kicsontozzuk.
Egy jénai tálat fóliával kibélelünk az aljára répa karikákat rendezünk, majd húst, végül levet merünk rá. Hűvös helyen megdermesztjük.
Tálra borítjuk, pirospaprikával megszórjuk, és friss kenyérrel fogyasztjuk.
Tipp:
Nálam a kocsonya szezon Karácsonykor indul és Húsvétkor zárul.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »