Sertés kocsonya recept

Hozzávalók:
- 1 db csont nélküli csülök
- 2 db farok
- 4 db köröm
- 1 db fül
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 fej fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- só
- szemes bors
- 2 db babérlevél
Elkészítése:
A megmosott kocsonyahúst hideg vízbe feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk, majd hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket is.
Sózzuk, hozzáadjuk a szemes borsot, és a babérlevelet is. 3-4 óra alatt takaréklángon puhára főzzük. Leszűrjük, kicsontozzuk.
Egy jénai tálat fóliával kibélelünk az aljára répa karikákat rendezünk, majd húst, végül levet merünk rá. Hűvös helyen megdermesztjük.
Tálra borítjuk, pirospaprikával megszórjuk, és friss kenyérrel fogyasztjuk.
Tipp:
Nálam a kocsonya szezon Karácsonykor indul és Húsvétkor zárul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »