Sertés kocsonya

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 db csont nélküli csülök
  • 2 db farok
  • 4 db köröm
  • 1 db fül
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • szemes bors
  • 2 db babérlevél

Elkészítése:

A megmosott kocsonyahúst hideg vízbe feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk, majd hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket is.

Sózzuk, hozzáadjuk a szemes borsot, és a babérlevelet is. 3-4 óra alatt takaréklángon puhára főzzük. Leszűrjük, kicsontozzuk.

Egy jénai tálat fóliával kibélelünk az aljára répa karikákat rendezünk, majd húst, végül levet merünk rá. Hűvös helyen megdermesztjük.

Tálra borítjuk, pirospaprikával megszórjuk, és friss kenyérrel fogyasztjuk.

Tipp:

Nálam a kocsonya szezon Karácsonykor indul és Húsvétkor zárul.