Sertés grillnyárs gombával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéstarja vagy szűzpecsenye
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- 3 fej lilahagyma
- 30 dkg gomba
A páchoz:
- 4 ek olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár
- 1 tk paprikakrém (csemege vagy csípős)
- bors, grill fűszersó ízlés szerint
Elkészítése: A húst, a hagymát és a gombát körülbelül egyforma méretű kockákra vágjuk.
A pác hozzávalóit elkeverjük és beleforgatjuk a húsokat. Egy-két órát a hűtőben állni hagyjuk.
Ez idő alatt beáztatjuk a nyársakat. Később a nyársra fűzzük a hozzávalókat felváltva: hús, hagyma, szalonna, gomba és így tovább.
Alufóliába csomagoljuk a nyársakat és parázs felett grillrácson, néha átforgatva körülbelül 15 percig sütjük. Így a fóliában mindenhol átjárja a jóízű, kisülő zsiradék, majd levesszük a fóliát és megforgatva átpirítjuk még körülbelül 10 percig.
A hús így nem szárad ki, amikor szép pirosra sült, már tálalhatjuk is. Nem szükséges hozzá köret, de én egy finom salátával tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










