Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertés carnitas recept

Sertés carnitas
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csontozott sertéslapocka
    • 1 ek füstölt pirospaprika
    • 1 tk szárított oregánó
    • 1 tk őrölt római kömény
    • 1 tk chilipehely
    • 1 tk fokhagymapor
    • só, bors
    • 4-6 közepes fej vöröshagyma vékonyra szeletelve
    • 3 gerezd zúzott fokhagyma
    • olaj
    • 2 lime

    Elkészítése:

    A sütőt 160 fokon, alsó-felső sütéssel előmelegítjük.

    A fűszereket (oregánó, pirospaprika, kömény, chili, fokhagymapor és só, bors) alaposan összekeverjük. A megmosott és szárzra törölt húsra öntjük a fűszerkeveréket és beledörzsöljük.

    Előveszünk egy olyan edényt, amit majd be tudunk tenni a sütőbe (ennek hiányában egy tepsit használjunk). Az edényben megmelegítünk kevés olajat, majd megfuttatjuk rajta a hagymát. Amikor kezd összeesni kissé, akkor hozzáadjuk a fokhagymát és még 1-2 percig pirítjuk.

    Ekkor elzárjuk alatta a lángot és beletesszük a húst, meglocsoljuk kevés olajjal és ráfacsarjuk az egyik lime levét, majd lefedjük és kb 3 órán át sütjük.

    Ha nincs ilyen edényünk, akkor a hagymát öntsük át egy tepsibe, tegyük bele a húst és alufóliával alaposan fedjük le.

    Amikor letelt a sütési idő, akkor vegyük ki a húst a sütőből és legalább 5 percig pihentessük.

    Amikor már eléggé kihűlt, akkor villával szedjük szálaira. Egy nagyobb serpenyőben melegítsünk fel kevés olajat és süssük ropogósra a húst. Facsarjuk rá a másik lime levét.

    Friss tortillával és salsával tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá