Sertés carnitas recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csontozott sertéslapocka
- 1 ek füstölt pirospaprika
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk chilipehely
- 1 tk fokhagymapor
- só, bors
- 4-6 közepes fej vöröshagyma vékonyra szeletelve
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- olaj
- 2 lime
Elkészítése:
A sütőt 160 fokon, alsó-felső sütéssel előmelegítjük.
A fűszereket (oregánó, pirospaprika, kömény, chili, fokhagymapor és só, bors) alaposan összekeverjük. A megmosott és szárzra törölt húsra öntjük a fűszerkeveréket és beledörzsöljük.
Előveszünk egy olyan edényt, amit majd be tudunk tenni a sütőbe (ennek hiányában egy tepsit használjunk). Az edényben megmelegítünk kevés olajat, majd megfuttatjuk rajta a hagymát. Amikor kezd összeesni kissé, akkor hozzáadjuk a fokhagymát és még 1-2 percig pirítjuk.
Ekkor elzárjuk alatta a lángot és beletesszük a húst, meglocsoljuk kevés olajjal és ráfacsarjuk az egyik lime levét, majd lefedjük és kb 3 órán át sütjük.
Ha nincs ilyen edényünk, akkor a hagymát öntsük át egy tepsibe, tegyük bele a húst és alufóliával alaposan fedjük le.
Amikor letelt a sütési idő, akkor vegyük ki a húst a sütőből és legalább 5 percig pihentessük.
Amikor már eléggé kihűlt, akkor villával szedjük szálaira. Egy nagyobb serpenyőben melegítsünk fel kevés olajat és süssük ropogósra a húst. Facsarjuk rá a másik lime levét.
Friss tortillával és salsával tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »