Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőt 160 fokon, alsó-felső sütéssel előmelegítjük.
A fűszereket (oregánó, pirospaprika, kömény, chili, fokhagymapor és só, bors) alaposan összekeverjük. A megmosott és szárzra törölt húsra öntjük a fűszerkeveréket és beledörzsöljük.
Előveszünk egy olyan edényt, amit majd be tudunk tenni a sütőbe (ennek hiányában egy tepsit használjunk). Az edényben megmelegítünk kevés olajat, majd megfuttatjuk rajta a hagymát. Amikor kezd összeesni kissé, akkor hozzáadjuk a fokhagymát és még 1-2 percig pirítjuk.
Ekkor elzárjuk alatta a lángot és beletesszük a húst, meglocsoljuk kevés olajjal és ráfacsarjuk az egyik lime levét, majd lefedjük és kb 3 órán át sütjük.
Ha nincs ilyen edényünk, akkor a hagymát öntsük át egy tepsibe, tegyük bele a húst és alufóliával alaposan fedjük le.
Amikor letelt a sütési idő, akkor vegyük ki a húst a sütőből és legalább 5 percig pihentessük.
Amikor már eléggé kihűlt, akkor villával szedjük szálaira. Egy nagyobb serpenyőben melegítsünk fel kevés olajat és süssük ropogósra a húst. Facsarjuk rá a másik lime levét.
Friss tortillával és salsával tálaljuk.