Savanyú káposztás cinke sült oldalassal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg krumpli
- 20 dkg liszt
- 1 kg oldalas
- 1 kg savanyú káposzta
- só
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 2 fakanál sertészsír
Elkészítése:
A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk és a fekete borssal együtt a zsírban elkeverjük. Ezzel a keverékkel átkenjük a darabokra vágott, besózott oldalast.
Kizsírozunk egy tepsit vagy sütésálló serpenyőbe beletesszük a húsokat és előmelegített sütőben kb. fél óra alatt elősütjük
200 fokon.
A krumplit megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. A levében összetörjük, majd a tűzhelyre visszatéve apránként elkeverjük benne a lisztet és sűrűre főzzük. Akkor lesz jó, amikor már szuszogó hangot ad, ezért hívják a cinkét szuszogónak is.
Egy tepsit kizsírozunk, kibéleljük az alját káposztával, megszórjuk a kockára vágott vöröshagymával. Zsírba mártott kanállal nagyobb halmokat rakunk rá a cinkéből. Ezek közé helyezzük az elősütött oldalasokat.
Az egészet betakarjuk káposztával. A kisült hús zsírjával meglocsoljuk és sütőben aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »