Sarkadi pecsenye recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg sertésszűz
- csapott evőkanál só
- 5 dkg vaj
- 15 dkg erdei gombakeverék
- 1 púpozott evőkanál finomliszt
- 3 dl zsíros tej vagy tejföl
- 5 dkg füstölt kolbász
- 2 db ecetes uborka
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A sertés szüzet egyforma szeletre vágjuk, majd kiklopfoljuk és a só kétharmadával meghintjük.
Egy serpenyőben az olvasztott vajon nagy lángon oldalanként 3-3 perc alatt elősütjük éskiszedjük.
Az erdei mirelit gombát a hús sütésénél visszamaradó zsiradékban 5 percig pirítjuk. Ezután liszttel meghintjük, fél percig tovább sütjük, majd a tejjel fölöntjük. 2-3 percig forraljuk, ezalatt jól besűrűsödik, majd a tűzről lehúzzuk.
Kissé hűlni hagyjuk, azután a felkarikázott kolbászt, a csíkokra metélt uborkát és a reszelt sajt kétharmadát is hozzáadjuk.
Felforraljuk, majd a húsra halmozzuk. Reszelt sajttal megszórjuk. Sonkás rizs illik köretnek hozzá.
Tipp:
Nem kalória szegény ez az étel, viszont annyira jó, hogy mindenképpen meg akarjátok majd csinálni! Viszonylag egyszerű összedobni,csak elég időt adjatok azért magatoknak.Én kissé felturbóztam,az eredeti receptet.