Sarkadi pecsenye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg sertésszűz
- csapott evőkanál só
- 5 dkg vaj
- 15 dkg erdei gombakeverék
- 1 púpozott evőkanál finomliszt
- 3 dl zsíros tej vagy tejföl
- 5 dkg füstölt kolbász
- 2 db ecetes uborka
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A sertés szüzet egyforma szeletre vágjuk, majd kiklopfoljuk és a só kétharmadával meghintjük.
Egy serpenyőben az olvasztott vajon nagy lángon oldalanként 3-3 perc alatt elősütjük éskiszedjük.
Az erdei mirelit gombát a hús sütésénél visszamaradó zsiradékban 5 percig pirítjuk. Ezután liszttel meghintjük, fél percig tovább sütjük, majd a tejjel fölöntjük. 2-3 percig forraljuk, ezalatt jól besűrűsödik, majd a tűzről lehúzzuk.
Kissé hűlni hagyjuk, azután a felkarikázott kolbászt, a csíkokra metélt uborkát és a reszelt sajt kétharmadát is hozzáadjuk.
Felforraljuk, majd a húsra halmozzuk. Reszelt sajttal megszórjuk. Sonkás rizs illik köretnek hozzá.
Tipp:
Nem kalória szegény ez az étel, viszont annyira jó, hogy mindenképpen meg akarjátok majd csinálni! Viszonylag egyszerű összedobni,csak elég időt adjatok azért magatoknak.Én kissé felturbóztam,az eredeti receptet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »