Sarkadi pecsenye recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg sertésszűz
- csapott evőkanál só
- 5 dkg vaj
- 15 dkg erdei gombakeverék
- 1 púpozott evőkanál finomliszt
- 3 dl zsíros tej vagy tejföl
- 5 dkg füstölt kolbász
- 2 db ecetes uborka
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A sertés szüzet egyforma szeletre vágjuk, majd kiklopfoljuk és a só kétharmadával meghintjük.
Egy serpenyőben az olvasztott vajon nagy lángon oldalanként 3-3 perc alatt elősütjük éskiszedjük.
Az erdei mirelit gombát a hús sütésénél visszamaradó zsiradékban 5 percig pirítjuk. Ezután liszttel meghintjük, fél percig tovább sütjük, majd a tejjel fölöntjük. 2-3 percig forraljuk, ezalatt jól besűrűsödik, majd a tűzről lehúzzuk.
Kissé hűlni hagyjuk, azután a felkarikázott kolbászt, a csíkokra metélt uborkát és a reszelt sajt kétharmadát is hozzáadjuk.
Felforraljuk, majd a húsra halmozzuk. Reszelt sajttal megszórjuk. Sonkás rizs illik köretnek hozzá.
Tipp:
Nem kalória szegény ez az étel, viszont annyira jó, hogy mindenképpen meg akarjátok majd csinálni! Viszonylag egyszerű összedobni,csak elég időt adjatok azért magatoknak.Én kissé felturbóztam,az eredeti receptet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









