Sajttal töltött tarja vele sült, töltött burgonyával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg csont nélküli tarja
- 3 csomag lapka sajt
- só
- őrölt bors
- 1 zöldségleves kocka
- olaj
- víz
- medvehagyma
- 1 kg közepes méretű burgonya
Elkészítése:
A tarját 4 részre vágjuk és mindegyiket bevágjuk úgy, hogy szét tudjuk hajtani. A vágás mentén szétnyitjuk a húsokat, sóval és borssal beszórjuk, majd 2-2 szelet sajtot teszünk bele és feltekerjük.
Egy nagy méretű tepsit kikenünk olajjal, beleöntünk 1 pohár vizet és elmorzsoljuk benne a leveskockát. A húsokat belehelyezzük a tepsibe, tetejét még picit fűszerezzük és megszórjuk medvehagymával (elhagyható).
A burgonyákat alaposan megmossuk és bevagdossuk ügyelve rá, hogy ne vágjuk át teljesen. A vágásokba sajtot helyezünk, majd a húsok mellé tesszük a tepsibe.
Lefedjük alufóliával és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a hús és a krumpli is megpuhul. Néhány percet még rápirítunk fólia nélkül a végén, majd melegen, savanyúsággal kínáljuk.
Tipp:
Ha füstölt sajtot teszünk bele, ízletesebb lesz, csak akkor a sót csökkentsük, mert a füstölt sajt sósabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »