Sajttal töltött tarja vele sült, töltött burgonyával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg csont nélküli tarja
- 3 csomag lapka sajt
- só
- őrölt bors
- 1 zöldségleves kocka
- olaj
- víz
- medvehagyma
- 1 kg közepes méretű burgonya
Elkészítése:
A tarját 4 részre vágjuk és mindegyiket bevágjuk úgy, hogy szét tudjuk hajtani. A vágás mentén szétnyitjuk a húsokat, sóval és borssal beszórjuk, majd 2-2 szelet sajtot teszünk bele és feltekerjük.
Egy nagy méretű tepsit kikenünk olajjal, beleöntünk 1 pohár vizet és elmorzsoljuk benne a leveskockát. A húsokat belehelyezzük a tepsibe, tetejét még picit fűszerezzük és megszórjuk medvehagymával (elhagyható).
A burgonyákat alaposan megmossuk és bevagdossuk ügyelve rá, hogy ne vágjuk át teljesen. A vágásokba sajtot helyezünk, majd a húsok mellé tesszük a tepsibe.
Lefedjük alufóliával és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a hús és a krumpli is megpuhul. Néhány percet még rápirítunk fólia nélkül a végén, majd melegen, savanyúsággal kínáljuk.
Tipp:
Ha füstölt sajtot teszünk bele, ízletesebb lesz, csak akkor a sót csökkentsük, mert a füstölt sajt sósabb.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »