Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttal töltött tarja vele sült, töltött burgonyával recept

Sajttal töltött tarja vele sült, töltött burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg csont nélküli tarja
    • 3 csomag lapka sajt
    • őrölt bors
    • 1 zöldségleves kocka
    • olaj
    • víz
    • medvehagyma
    • 1 kg közepes méretű burgonya

    Elkészítése:

    A tarját 4 részre vágjuk és mindegyiket bevágjuk úgy, hogy szét tudjuk hajtani. A vágás mentén szétnyitjuk a húsokat, sóval és borssal beszórjuk, majd 2-2 szelet sajtot teszünk bele és feltekerjük.

    Egy nagy méretű tepsit kikenünk olajjal, beleöntünk 1 pohár vizet és elmorzsoljuk benne a leveskockát. A húsokat belehelyezzük a tepsibe, tetejét még picit fűszerezzük és megszórjuk medvehagymával (elhagyható).

    A burgonyákat alaposan megmossuk és bevagdossuk ügyelve rá, hogy ne vágjuk át teljesen. A vágásokba sajtot helyezünk, majd a húsok mellé tesszük a tepsibe.

    Lefedjük alufóliával és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a hús és a krumpli is megpuhul. Néhány percet még rápirítunk fólia nélkül a végén, majd melegen, savanyúsággal kínáljuk.

    Tipp:

    Ha füstölt sajtot teszünk bele, ízletesebb lesz, csak akkor a sót csökkentsük, mert a füstölt sajt sósabb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá