Sajttal töltött tarja vele sült, töltött burgonyával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg csont nélküli tarja
- 3 csomag lapka sajt
- só
- őrölt bors
- 1 zöldségleves kocka
- olaj
- víz
- medvehagyma
- 1 kg közepes méretű burgonya
Elkészítése:
A tarját 4 részre vágjuk és mindegyiket bevágjuk úgy, hogy szét tudjuk hajtani. A vágás mentén szétnyitjuk a húsokat, sóval és borssal beszórjuk, majd 2-2 szelet sajtot teszünk bele és feltekerjük.
Egy nagy méretű tepsit kikenünk olajjal, beleöntünk 1 pohár vizet és elmorzsoljuk benne a leveskockát. A húsokat belehelyezzük a tepsibe, tetejét még picit fűszerezzük és megszórjuk medvehagymával (elhagyható).
A burgonyákat alaposan megmossuk és bevagdossuk ügyelve rá, hogy ne vágjuk át teljesen. A vágásokba sajtot helyezünk, majd a húsok mellé tesszük a tepsibe.
Lefedjük alufóliával és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a hús és a krumpli is megpuhul. Néhány percet még rápirítunk fólia nélkül a végén, majd melegen, savanyúsággal kínáljuk.
Tipp:
Ha füstölt sajtot teszünk bele, ízletesebb lesz, csak akkor a sót csökkentsük, mert a füstölt sajt sósabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »