Sajttal töltött tarja vele sült, töltött burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csont nélküli tarja
  • 3 csomag lapka sajt
  • őrölt bors
  • 1 zöldségleves kocka
  • olaj
  • víz
  • medvehagyma
  • 1 kg közepes méretű burgonya

Elkészítése:

A tarját 4 részre vágjuk és mindegyiket bevágjuk úgy, hogy szét tudjuk hajtani. A vágás mentén szétnyitjuk a húsokat, sóval és borssal beszórjuk, majd 2-2 szelet sajtot teszünk bele és feltekerjük.

Egy nagy méretű tepsit kikenünk olajjal, beleöntünk 1 pohár vizet és elmorzsoljuk benne a leveskockát. A húsokat belehelyezzük a tepsibe, tetejét még picit fűszerezzük és megszórjuk medvehagymával (elhagyható).

A burgonyákat alaposan megmossuk és bevagdossuk ügyelve rá, hogy ne vágjuk át teljesen. A vágásokba sajtot helyezünk, majd a húsok mellé tesszük a tepsibe.

Lefedjük alufóliával és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a hús és a krumpli is megpuhul. Néhány percet még rápirítunk fólia nélkül a végén, majd melegen, savanyúsággal kínáljuk.

Tipp:

Ha füstölt sajtot teszünk bele, ízletesebb lesz, csak akkor a sót csökkentsük, mert a füstölt sajt sósabb.