Sajtos-sonkás göngyölt karaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12 szelet karaj
- 12 szelet sajt
- 12 szelet sonka
- só, bors
- 10-15 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg reszelt parmezán
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kevés olaj
Elkészítése:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd egy nagyobb edénybe tesszük és meglocsoljuk kevés olajjal, sót és borsot szórunk rá, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és jól összekeverjük. Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni.
A zsemlemorzsába belekeverjük a parmezánt. A hússzeleteket egyenként beleforgatjuk az ízesített morzsába. Mindegyik húsra teszünk egy szelet sajtot és sonkát, majd feltekerjük.
3-3 göngyölt húst saslik pálcára húzunk és sütőpapíros tepsire fektetünk. A maradék húsokat is így készítjük el.
Kevés olajjal meglocsoljuk a húsokat, majd 200 fokos sütőben kb 40 perc alatt szép pirosra sütjük.
Köretként adhatunk mellé édesburgonya salátát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »
Gyümölcsös csábítás – 12 frissítő torta, amiből egy szelet sosem elég
Sütni sem mindig kell ahhoz, hogy igazán lenyűgöző desszertet varázsolj az
Tovább olvasom »
Sütnél valami különlegeset, de mégis ismerőset? Ez a lista neked szól!
Szereted, ha a sütik nemcsak finomak, hanem jól is mutatnak? Ezek a házias
Tovább olvasom »
Villámgyors vacsorák, amikért megőrülsz! – 12 recept, amit a család tuti kérni fog jövő héten is
Unod már a megszokott ízeket, de nincs időd órákig főzni? Ezek a villámgyor
Tovább olvasom »
Milyen robotgépet válasszon az, aki sokat süt? (x)
A házi sütés öröme sokak számára nem csupán hobbi, hanem mindennapi rutin.
Tovább olvasom »