Sajtos-sonkás göngyölt karaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12 szelet karaj
- 12 szelet sajt
- 12 szelet sonka
- só, bors
- 10-15 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg reszelt parmezán
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kevés olaj
Elkészítése:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd egy nagyobb edénybe tesszük és meglocsoljuk kevés olajjal, sót és borsot szórunk rá, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és jól összekeverjük. Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni.
A zsemlemorzsába belekeverjük a parmezánt. A hússzeleteket egyenként beleforgatjuk az ízesített morzsába. Mindegyik húsra teszünk egy szelet sajtot és sonkát, majd feltekerjük.
3-3 göngyölt húst saslik pálcára húzunk és sütőpapíros tepsire fektetünk. A maradék húsokat is így készítjük el.
Kevés olajjal meglocsoljuk a húsokat, majd 200 fokos sütőben kb 40 perc alatt szép pirosra sütjük.
Köretként adhatunk mellé édesburgonya salátát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »