Sajtkrémes, paprikás karaj recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Húshoz:
- 80-90 dkg sertéskaraj
- só
- őrölt fekete bors
- 200 g sonkás sajtkrém (magyaros sajtkrémmel is nagyon finom)
- 2 kaliforniai paprika
- 500 g szeletelt bacon
Körethez:
- 1,2 kg krumpli
- 1 dl tej
- 2 evőkanál vaj
- só
- víz, ha szükséges
Elkészítése:
A karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk és megsózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. Megkenjük sajtkrémmel, rátesszük a felkockázott kaliforniai paprikát, felgöngyöljük és baconbe tekerjük.
A húsokat tepsibe helyezzük, olajat öntünk alá és előmelegített sütőben, közepes hőfokon körülbelül 80 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor takarjuk be alufóliával.
Köretnek krumplipürét is készíthetünk hozzá. A krumplit megpucoljuk, összevágjuk és sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt leszűrjük. Krumplinyomóval összetörjük és összekeverjük a vajjal és a tejjel. Még sózzuk, ha szükséges.
A kész karajokat a krumplipürével tálaljuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.