Sajtkrémes, paprikás karaj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sajtkrémes, paprikás karaj

Hozzávalók:
Húshoz:

  • 80-90 dkg sertéskaraj
  • őrölt fekete bors
  • 200 g sonkás sajtkrém (magyaros sajtkrémmel is nagyon finom)
  • 2 kaliforniai paprika
  • 500 g szeletelt bacon

Körethez:

  • 1,2 kg krumpli
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál vaj
  • víz, ha szükséges

Elkészítése:

A karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk és megsózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. Megkenjük sajtkrémmel, rátesszük a felkockázott kaliforniai paprikát, felgöngyöljük és baconbe tekerjük.

A húsokat tepsibe helyezzük, olajat öntünk alá és előmelegített sütőben, közepes hőfokon körülbelül 80 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor takarjuk be alufóliával.

Köretnek krumplipürét is készíthetünk hozzá. A krumplit megpucoljuk, összevágjuk és sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt leszűrjük. Krumplinyomóval összetörjük és összekeverjük a vajjal és a tejjel. Még sózzuk, ha szükséges.

A kész karajokat a krumplipürével tálaljuk.

Jó étvágyat!