Rösztibundás karaj recept

Hozzávalók:
- kb 80 dkg sertéskaraj
- 3 közepes burgonya
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- kb fél liter olaj
- 2 dl tejföl
- 15 dkg sajt
- só, bors, ételízesítő
Elkészítése:
A karajt 1 cm vastagra felszeleteljük, majd kiklopfoljuk, sózzuk.
Lereszeljük a burgonyát almareszelőn, beletesszük az egész tojásokat, adunk hozzá fokhagymát, borsot, ételízesítőt, majd a lisztet. Nem szabad túllisztezni, elég folyós állagot kell kapjunk.
Ezután a hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd a krumplis masszába és forró, bő olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Ha kivettük lecsepegtetjük az olajat és még forrón rákenjük a sóval elkevert tejfölt, sajtot reszelünk rá, forró sütőben 200 fokon pár perc alatt ráolvasztjuk a sajtot.
Burgonyapürével tálaltam.
Jó étvágyat!
Tipp:
Hasábburgonyával is nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »