Rösztibundás karaj recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- kb 80 dkg sertéskaraj
- 3 közepes burgonya
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- kb fél liter olaj
- 2 dl tejföl
- 15 dkg sajt
- só, bors, ételízesítő
Elkészítése:
A karajt 1 cm vastagra felszeleteljük, majd kiklopfoljuk, sózzuk.
Lereszeljük a burgonyát almareszelőn, beletesszük az egész tojásokat, adunk hozzá fokhagymát, borsot, ételízesítőt, majd a lisztet. Nem szabad túllisztezni, elég folyós állagot kell kapjunk.
Ezután a hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd a krumplis masszába és forró, bő olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Ha kivettük lecsepegtetjük az olajat és még forrón rákenjük a sóval elkevert tejfölt, sajtot reszelünk rá, forró sütőben 200 fokon pár perc alatt ráolvasztjuk a sajtot.
Burgonyapürével tálaltam.
Jó étvágyat!
Tipp:
Hasábburgonyával is nagyon finom!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.