Rösztibundás karaj recept
Hozzávalók:
- kb 80 dkg sertéskaraj
- 3 közepes burgonya
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- kb fél liter olaj
- 2 dl tejföl
- 15 dkg sajt
- só, bors, ételízesítő
Elkészítése:
A karajt 1 cm vastagra felszeleteljük, majd kiklopfoljuk, sózzuk.
Lereszeljük a burgonyát almareszelőn, beletesszük az egész tojásokat, adunk hozzá fokhagymát, borsot, ételízesítőt, majd a lisztet. Nem szabad túllisztezni, elég folyós állagot kell kapjunk.
Ezután a hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd a krumplis masszába és forró, bő olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Ha kivettük lecsepegtetjük az olajat és még forrón rákenjük a sóval elkevert tejfölt, sajtot reszelünk rá, forró sütőben 200 fokon pár perc alatt ráolvasztjuk a sajtot.
Burgonyapürével tálaltam.
Jó étvágyat!
Tipp:
Hasábburgonyával is nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









